Хотелиерът Яна Рахова: Наближава ски сезонът, а още нямаме нито една резервация

– Г-жо Рахова, Банско беше първият български курорт, блокиран за известно време заради COVID-19. На входа и изхода имаше КПП-та. Каква е сега ситуацията с резервациите?

– Коронавирусът прогони туристите. Наближава откриването на ски сезона, а нямаме нито една резервация. Досега нямаме нито една резервация и за Нова година. Миналата година по това време всичко беше резервирано за Нова година и до средата на януари.

– Не правите ли отстъпки с цените?

– Цените сме ги намалили с малко, повече не може, иначе отиваме на червено и трябва да затваряме. Тук до лани беше пълно още отсега с гърци, руснаци, англичани, израелци и много българи, допълни хотелиерката. Някои колеги хотелиери правят отстъпки, в смисъл предлагат гостуване за 5 дни, а плащаш 4, или 7 дни, а плащаш 5 или 6. Но въпреки това почти никой няма резервации.

– Очертава се втора вълна заразяване. Възможно е Банско пак да се затвори. Това означава ли, че сезонът и Нова година ще са провалени?

– Те вече са провалени. Ситуацията в Русия и Гърция също не е розова. Коронавирусната инфекция расте и там. Хората няма да могат да пътуват, дори редовните ни гости да желаят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *