Христо Гаджев: Управляващите признават с половин уста, че се изнася оръжие

Христо Гаджев: Управляващите признават с половин уста, че се изнася оръжие

В правителството се държат като демагози с крайно лицемерна позиция – от една страна, не искат да изпращаме оръжие в Украйна, от друга – изпращаме под масата. Това заяви пред БНТ депутатът от ГЕРБ Христо Гаджев.

Представители на управляващите вече с половин уста признават, че се изнася оръжие. По закон, държавата трябва да знае кой е крайният потребител, категоричен е Гаджев. И щом са издадени разрешителни за това оръжие, значи се знае къде отива, допълни той.

Никога България не е казвала, че не изнася оръжие. Никога не сме имали такава лицемерна позиция, каквато имаме в момента. Българското правителство е раздвоено по темата дали трябва да предостави или не.

Очевидно, от два месеца правителството и г-жа Нинова продават оръжие, категоричен е той.

Дали ще искаме нещо в замяна или предоставянето ще е безвъзмездно – това вече е работа на правителството да го договори, обясни Гаджев.

Той се съмнява, че при гласуването в пленарната зала ще бъде подкрепено предложението на ГЕРБ.

Реално, МС може да вземе това решение самостоятелно. Не му трябва санкция на парламента, подчерта Гаджев. Тоест, аз не мисля, че ще има някакъв ефект, защото очаквам след решението на НС тепърва МС да започне да анализира можем ли да изпращаме оръжие или не.

Изнасяме оръжие за стотици милиони в Украйна и очевидно вече никой от управляващите не се свени да го казва, допълни депутатът от ГЕРБ.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.