Цацаров погна за конфликт на интереси гоцеделчевска съветничка

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество /КПКОНПИ/, председателствана от бившия главен прокурор Сотир Цацаров, вчера обяви, че е образувала производство за установяване на конфликт на интереси по отношение на общински съветник в ОбС – Гоце Делчев, пише в. „Струма“.

Без да пишат името му, хората на Цацаров дадоха сериозни препратки към идентификацията му – адвокат, осъществявал правно обслужване на болницата в града и в същото време участвал в приемането и гласуването на решения, свързани с бюджета на това общинско здравно заведение.

На това описание отговаря единствено младата адвокатка Магдалена Георгиева Пиринска, общински съветник от БСП, която от години работи като юрист в МБАЛ „Ив. Скендеров”, а в настоящия ОбС е член на постоянната комисия по общинска собственост и управление на общинските дружества, каквото е болницата.

Адвокат Пиринска разбра от „Струма”, че е станала обект на разследване от страна на КПКОНПИ, тъй като до момента никой не я е търсил от там. Дамата не скри и учудването си, че някой неин съгражданин, най-вероятно съветник като нея, е пратил сигнал в София за конфликт на интереси между функциите й като юристка на болницата и съветник.

„Съветник съм трети мандат, а с болницата договорът ми е отпреди това – обясни Пиринска. – Още по време на първия ми съветнически мандат направих изрично питане до същата тази комисия и дори още пазя отговора им до мен – разясняват ми, че не е конфликт на интереси съвместяването на двете ми длъжности, но при всяко гласуване в комисия или на заседание на ОбС, касаещо болницата, аз трябва да си правя самоотвод и да не участвам в него. И го правя вече трети мандат, на 100 процента съм сигурна, че никога не съм гласувала нещо, свързано с финансите на болницата. Винаги, винаги съм си правила самоотводи. Затова ми е много любопитно какви точно доказателства в обратната посока е направил подателят на сигнала”.

Адвокат Пиринска призна, че няма никаква представа кой е жалбоподателят, предположи и че няма да го разбере, защото КПКОНПИ ревностно пази имената на хората, които подават сигнали за конфликт на интереси.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *