Цацаров погна за конфликт на интереси гоцеделчевска съветничка

Цацаров погна за конфликт на интереси гоцеделчевска съветничка

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество /КПКОНПИ/, председателствана от бившия главен прокурор Сотир Цацаров, вчера обяви, че е образувала производство за установяване на конфликт на интереси по отношение на общински съветник в ОбС – Гоце Делчев, пише в. „Струма“.

Без да пишат името му, хората на Цацаров дадоха сериозни препратки към идентификацията му – адвокат, осъществявал правно обслужване на болницата в града и в същото време участвал в приемането и гласуването на решения, свързани с бюджета на това общинско здравно заведение.

На това описание отговаря единствено младата адвокатка Магдалена Георгиева Пиринска, общински съветник от БСП, която от години работи като юрист в МБАЛ „Ив. Скендеров”, а в настоящия ОбС е член на постоянната комисия по общинска собственост и управление на общинските дружества, каквото е болницата.

Адвокат Пиринска разбра от „Струма”, че е станала обект на разследване от страна на КПКОНПИ, тъй като до момента никой не я е търсил от там. Дамата не скри и учудването си, че някой неин съгражданин, най-вероятно съветник като нея, е пратил сигнал в София за конфликт на интереси между функциите й като юристка на болницата и съветник.

„Съветник съм трети мандат, а с болницата договорът ми е отпреди това – обясни Пиринска. – Още по време на първия ми съветнически мандат направих изрично питане до същата тази комисия и дори още пазя отговора им до мен – разясняват ми, че не е конфликт на интереси съвместяването на двете ми длъжности, но при всяко гласуване в комисия или на заседание на ОбС, касаещо болницата, аз трябва да си правя самоотвод и да не участвам в него. И го правя вече трети мандат, на 100 процента съм сигурна, че никога не съм гласувала нещо, свързано с финансите на болницата. Винаги, винаги съм си правила самоотводи. Затова ми е много любопитно какви точно доказателства в обратната посока е направил подателят на сигнала”.

Адвокат Пиринска призна, че няма никаква представа кой е жалбоподателят, предположи и че няма да го разбере, защото КПКОНПИ ревностно пази имената на хората, които подават сигнали за конфликт на интереси.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.