Цвета Караянчева даде начало на инициативата си „Ходи пеша“

Цвета Караянчева даде начало на инициативата си „Ходи пеша“

Днес стартирахме моята инициатива „Ходи пеша!”. Започваме да обикаляме общините в Източните Родопи по азбучен ред и да преоткриваме уникалните им природни феномени и културно-исторически забележителности. Първата ни цел бе крепостта Кривус в община Ардино. Това съобщи във фейсбук профила си бившата председателка на НС и водач на листата на ГЕРБ за Кърджали Цвета Караянчева.

„Кривус е средновековна българска крепост, паметник на културата от местно значение. Построена е през 10 век върху висок и живописен речен меандър на Арда. Била е трудно превземаема. За нея споменава прочутият летописец Георги Акрополит, който разказва, че през 13 век българските войски водят многобройни сражения с византийците в земите край Марица и Арда и една от крепостите, които превземат, е Кривус“, допълва тя.

Призивът „Ходи пеша!“ стана популярен в края на септември м. г., когато на партийна сбирка на ГЕРБ в Лом Караянчева заяви:

„Някои си пътуват с хубавите коли по магистралите на Борисов и викат: Ама те не стават. Ми що не ги направихте вие като не стават? Що не ги направихте, а сега критикувате? Метрото! Отиват, протестират срещу лошия Бойко, качват се на метрото и се прибират вкъщи. Ходи пеша, бе! Ходи пеша! Това е положението.“

После тя обясни, че подобен начин на говорене бил допустим, за да се „възпламени“ публиката от съпартийци и симпатизанти.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *