Целият екип в отдел „Култура“ изхвърлен от Община Благоевград

Заради поредица от гафове, насочени срещу авторитета на институцията и кмета на община Благоевград Румен Томов, са уволнени всички, работещи в направление „Култура“, пише в. „Струма“.

Със заповеди за прекратяване на трудовите договори от днес са Елена Николова и Яна Янакиева от длъжностите „Организатори на културни прояви и връзка с културните институции“, Павлин Стамболиев, организатор в Културно-информационния център, и Ивелина Демиревска, която била назначена в отдела като „Главен експерт европейски проекти и програми“, въпреки че има цяла отделна дирекция в Общинска администрация със същите отговорности.

Евгения Станинска на щат за юрисконсулт в направление „Култура“ също е със заповед за освобождаване на мястото заради наличие на отделна дирекция с аналогични отговорности. Въпреки че е в болничен, счетоводителката на направление „Култура“ Мила Ушева също ще се раздели с чиновническата длъжност в кметството.

Крайното решение да освободи цялото направление кметът на Благоевград взел заради поредицата от гафове с привкус на саботаж, сред които бе авансовото изпращане на честитки за 3 март ден преди отбелязването на 147-годишнината от обесването на Васил Левски, както и покани за честване на националния празник, адресирани до лица, които вече не са фактори в управлението на Благоевград.

Очаква се новият състав на отдел „Култура“ да бъде назначен от понеделник.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *