Цецо Соколов се завърна под карантина в родината

Цецо Соколов се завърна под карантина в родината

Дупничанинът Цветан Соколов се завърна в родината от Русия и бе поставен под 14-дневна карантина в дома си, пише в. „Струма“. Волейболният ас приема тежко невъзможността да прегърне семейството си, но проявява разбиране към мерките за безопасност. Диагоналът призна само разговорите за смяна на клубната принадлежност, противно на ширещите се информации, че напуска настоящия си тим „Зенит“ /Казан/ в посока „Динамо“ /Москва/.

„Вече съм вкъщи, но съм изолиран в апартамента си за 14 дни. Правя си някакви леки кардиотренировки и това е. Разходки няма как да се правят. Ситуацията не е приятна, защото не съм виждал близнаците Никола и Виктор, и жена ми Деляна. Всъщност виждам ги, но от балкона на апартамента и само си махаме. Каквото трябва, нека го спазваме, за да донесем по-малко риск за околните. Защото ние много пътуваме и изолацията е най-малкото, което можем да направим. Все пак не ходим да копаем по нивите, а си стоим у дома и ще изтърпим две седмици или колкото трябва“, заяви националът, преди да хвърли светлина от първо лице по бъдещия си трансфер.

„За „Динамо“ ще кажа единствено, че са разговаряли с мен, но не мога да потвърдя нищо повече. Договорът ми със „Зенит“ изтича в края на месец май и не е коректно да се изпреварват събитията. Предложения имах и от италиански клубове, но в момента всичко е замразено. Там обстановката е тревожна, финансово отборите са в голяма криза и искат от играчите да се откажат от две-три заплати. В предишния ми тим „Лубе“ също положението не е розово, така ми казват бившите ми съотборници“, поясни Соколов, който опроверга съобщенията, че целият състав от Казан е тестван за коронавирус, след като френската звезда Ървин Нгапет се разболя.

„Не са ни правили тестове. Само ни мериха температурата на всяка тренировка преди забраната. Причината беше, че Нгапет директно след последния ни мач срещу „Сургут“ отлетя за Франция и оттогава не сме имали досег с него. Първата му проба била отрицателна, втората положителна. Ние в отбора обаче не го знаехме, никой нищо не усети. Говорих си с Ървин по телефона, каза ми, че се чувствал добре, бил с висока температура около два дни и явно не е имал проблем да изкара леко вируса“, каза още Цв. Соколов и изрази съжаление за пропуснатите възможности от „Зенит“ през отминалата кампания на международната сцена.

„Това не бе най-силният сезон за клуба. За първи път в историята му не се класира в следващата фаза на Шампионската лига, не стигна и финал на световното клубно първенство. В Русия се справихме по-добре – взехме купата на страната и имахме шансове за титлата, ако не бяха прекратили първенството“, заключи юношата на „Марек“.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *