Черен чесън срещу склероза и високо кръвно

Тайна технология за ферментация на различни хранителни продукти в Корея, Япония и Тайланд стои в основата на новата суперхрана – черния чесън. Става въпрос за обикновен стар чесън, чиито глави преминават особен вид ферментация.

Чрез специална технология на ферментация черният чесън увеличава многократно лечебните си свойства, а хранителната му енергия скача с над 10 пъти, като притежава 10 пъти повече алицин – съставка, на която се дължи способността на чесъна да се бори с болестите. За всеобща изненада черният чесън се топи в устата, вкусът му е сладък и не оставя лош дъх. По-голямата част от черния чесън на пазара у нас е от Испания, не от Китай (чийто чесън се слави със съмнителни качества).

Процесът на ферментация отнема около два месеца, няма как да се произведе в домашни условия. В специална камера и при точно спазване на определена последователност на влажността при температура около 70 градуса по Целзий чесънът се подлага на съответната обработка. Ферментиралият по специална технология чесън доказано предпазва от болести, свързани със съвременния живот – проблеми със сърдечно-съдовата система и стомашночревния тракт, онкологични процеси, атеросклероза на кръвоносните съдове, нестабилно кръвно налягане, възпалителни процеси и простудни заболявания.

Той подобрява и функцията на бъбреците и предпазва от заболявания на черния дроб. Експертите са категорични, че вреди от черния чесън няма. Може да се консумира дори от деца, като хранителната му стойност е много синтезирана, а съставките са много по-концентрирани. Богат е на натрий, калий, магнезий, калций, желязо, цинк, както и на витамин В1. Черният чесън има и 7 пъти по-високо съдържание на фруктоза.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *