Чесън под възглавницата – щит срещу грипа

Само една скилидка чесън, която да сложите под възглавницата си през нощта, може да реши много здравословни проблеми.

От древни времена предците ни са използвали този метод и традиционната медицина се придържа към това досега. Чесънът съдържа голямо количество витамин В. Освен това изобилства от калий, натрий и магнезий.

Също така в този продукт може да открием едно много важно вещество – алицин, който действа като универсално антимикробно средство – елиминаторът на много вируси, бактерии и гъбички. Факт е, че алицинът има способността да се изпарява, така че през нощта неистово се „бори“ с микроби и инфекции. По този начин се отстранява слузта от синусите, затова този метод се препоръчва и на хора, страдащи от хрема.

Под въздействието на това вещество назалната конгестия изчезва. Но основното в чесъна е, че той действа успокояващо на нервната система, отпуска и помага да заспите по-лесно, тъй като магнезият и калият влизат в тялото, стимулирайки производството на хормон, помагащ за заспиването. Друго свойство на алицина е блокирането на синтеза на нитрозамини, които са канцерогенни съединения и водят до клетъчни мутации, които са в дъното на развитието на онкологични болести.

Веществата, които се изпаряват от чесъна през нощта, могат постепенно да предотвратят съдовото запушване с холестеролни плаки. Специалистите отбелязват, че е важно чесънът да е пресен, защото термично обработен този продукт няма да има такъв ефект.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *