Четирима анестезиолози готови да започнат работа в МБАЛ-Гоце Делчев

Четирима анестезиолози готови да започнат работа в МБАЛ-Гоце Делчев

Четирима лекари със специалност „Анестезиология и интензивно лечение“ имат готовност да започнат работа в Многопрофилната болница за активно лечение „Иван Скендеров“ в Гоце Делчев от 1 октомври.

Затова беше информиран днес министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов на среща с директора на лечебното заведение д-р Петър Филибев. До решението се стигна след проведени разговори на д-р Филибев с реаниматори от столични лечебни заведения, пише Илинден прес.

Кризата за такива специалисти настъпи, след като от коронавирус издъхна на 19 септември доктор Милан Първанов, който бе началник на отделението по анестезиология в МБАЛ „Иван Скендеров“ и единственият реаниматор в лечебното заведение.

От началото на пандемията до днес в общинската болница в Гоце Делчев с COVID-19 са хоспитализирани 396 пациенти. В момента в инфекциозното отделение на болницата са настанени 24-ма пациенти, а в структурата по вътрешни болести – 11. Няма пациенти, нуждаещи се от интензивни грижи. На хоспитализираните, при необходимост, е осигурена консултация с анестезиолог-реаниматор, който има сключен договор с болницата.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *