Четири японски метода забавят стареенето

Четири японски метода забавят стареенето

За тях разказва руският генетик Николай Александрович, пише zdrave.to. Той имал възможността да се запознае с лекция на японски генетик на тема “Стареенето на човешкия организъм и какви методи могат да забавят старостта”. Д-р Николай Александрович прилагал тези методи върху себе си.

1. Той започнал да употребява повече антиоксиданти, които се съдържат в листните зеленчуци, горските плодове, чесъна, лешниците, бадемите, морковите, цвеклото, броколито и т.н. Той наблегнал на тези продукти, защото виновни за стареенето на нашия организъм са свободните радикали.

2. Вторият японски метод се изразява в употребата на чиста вода. Не сокове, компоти, нектари, чайове, а именно обикновена чиста вода. Защото към старостта човек губи 30% от водата в организма си. Затова Александър Николаевич се стараел да пие по 2 литра на ден.

3. Третият метод е спортуването и всякакви физически натоварвания. Физическите упражнения дават тласък на процеса на възстановяване и нарастване броя на клетките в човешкия организъм. И като следствие стареенето се забавя.

4. Четвъртият начин по мнението на японския учен е духовен и гласи следното: на човека му е нужда ясна цел (или цели) в живота, която той е искал да постигне през целия си живот.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *