Шестима станаха болните с коронавирус във вътрешно на МБАЛ-Благоевград

Шестима станаха пациентите с коронавирус във вътрешно отделение на благоевградската болница, всички са сравнително млади хора, но състоянието им е стабилно, съобщи вчера за в. „Струма“ шефът на отделението д-р Кондев, като отбеляза, че всички болни са с пневмонии, които се лекуват с най- новите и доказано успешни антибиотици. От 10 юли с решение на Общинския кризисен щаб вътрешно отделение бе обявено за Ковид отделение, заради което лежащо болните пациенти бяха преместени в отделението по УНГ, но продължават да се обгрижват от специалистите във вътрешно.

Д-р Кондев съобщи с благодарност за щедро дарение от близките на техния пациент Борис Мездрички. Той починал преди няколко дни, като допоследно не изгубил финото си чувство за хумор и силен дух. Вчера Борис Мездрички, когото всички в НОИ – Благоевград помнят като изключителен човек и специалист и заради качествата си е бил помолен да работи до 68-ата си година, трябваше да навърши 81 г. В негова чест и с огромна благодарност за положените грижи и внимание от целия медицински екип дъщеря му, зет му, внучката и внукът осигурили ново спално бельо и възглавници за всички 32 легла, щори за прозорците в цялото отделение, както и принтер и количка за облекчаване на работата на медицинските сестри.

От вчера всички здравноосигурени и деца със симптоми за Ковид-19, ако са били контактни със заразени, могат да получат в Регионалната здравна инспекция – Благоевград талон 104 за безплатно изследване за коронавирус, информира директорът д-р Калоян Калоянов.

„За последните 2-3 дни броят на желаещите да направят PCR тестове рязко се увеличи заради пътуванията и почивките в Гърция, както и заради належащи операции или болнично лечение, и това е причината да се включим по-активно“, обясни той. Изследванията могат да се направят в двете лаборатории, като резултатът в тази в МБАЛ – Благевград излиза в рамките на същия ден.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *