Шефката на джипитата в Пиринско д-р Тачова пипна Ковид-19

Шефката на джипитата в Пиринско д-р Тачова пипна Ковид-19

Ковид-19 зарази зам. председателя на БЛС – Благоевград и председател на джипитата в Пиринско д-р Дафина Тачова.

„От два дни съм с Ковид-19. През първия ден почувствах отпадналост, мускулни болки, имах и повишена температура. На втория се появи дращене в гърлото и кашлица. В момента съм вкъщи на домашно лечение”, каза за „Струма“ д-р Тачова, която не е боледувала от коронавирус. Надява се да премине по-леко през болестта, тъй като е с три ваксини за Ковид-19, включително и противогрипна.

Д-р Тачова предполага, че се е инфектирала, тъй като през последната седмица е била преуморена и изтощена от работа, успяла да направи и първите детски ваксини на 10 деца от 5 до 11 години. Първо се разболяла нейната колежка д-р Снежана Илиева, след това и тя се изследвала в лабораторията на болница ПУЛС с PCR, и пробата й се оказала положителна. След като се карантинирала, в момента в групова практика „Симпатия“ работят двама лекари – един до обяд и един следобед.

Повторно заразени след пълен ваксинационен курс и бустерна доза има и други лекари, както и съдии, но повечето от тях изкарват болестта сравнително леко.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.