Шефката на хосписа в Бобов дол е участвала с Борис Дали в сделката за бившата общинска болница

Скандал гръмна вчера на заседание на ОбС – Бобов дол, след като управителката на хосписа призна публично, че е участвала заедно с певеца Борис Дали – Борис Делибалтов, при покупката му на част от бившата общинска болница.

До скандалната ситуация се стигнало, след като зам. председателят на ОбС в миньорската община Константин Динев, който имал съмнения около сделката, попитал в прав текст присъстващата на заседанието д-р Екатерина Митова, която е управител на общинското социално заведение от създаването му, вярно ли е, че е участвала заедно с фолкпевеца Борис Дали в купуването на етажа от бившата болница, на който се намира хосписът. Управителката д-р Е. Митова отговорила с “да”, пише „Струма“.

По време на разглеждането на отчета за финансовото състояние на хосписа е станал известен фактът, че д-р Е. Митова е представяла неверни данни във финансовия отчет през 2018 г. В този отчет не са включени неизплатени 19 месечни наемни вноски на синдика на бившата болница. Освен това д-р Е. Митова е подписала клауза в договора, ако хосписът не се издължава към синдика, да се начислява 5% ежедневна лихва.

В момента хосписът дължи над 100 000 лв. на синдика за 19-те невнесени вноски, като бюбопитно е, че лихвите са 75 хил. лв. Общинските съветници вчера са отказали да приемат отчета, представен от д-р Е. Митова.

На разглеждането на тази точка от дневния ред е присъствал и Борис Делибалтов, който е представил договора за наем между него като собственик на сградата на бившата общинска болница и хосписа като наемател. В този договор съществува клауза за 5 % лихва на ден за просрочие на плащанията за наем, които хосписът трябва да даде на певеца.

Отчетът на хосписа не беше разгледан на заседание на ОбС преди няколко месеца, въпреки че бе включен в дневния ред. Тогава общинските съветници върнаха отчета с мотива, че не е точен. Те поискаха да се направят разбивки за приходи и разходи, за да се установи откъде социалното заведение търпи загуби, въпреки че всеки ползвател на услугата плаща с част от пенсията си и няма закъснения с вноските.

В хосписа са настанени 20 тежко болни мъже и жени. В момента тече конкурс за управител на хосписа, след като тригодишният договор на д-р Е. Митова изтече на 16 май.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *