Шефът на „ДГС Петрич” оглави Горското в Струмяни

Досегашният шеф на Горско стопанство – Петрич инж. Христо Делин днес пое управлението на ТП „ДГС Струмяни”. Делин бе представен на колектива, след което прие документите от вр.и.д. инж. Людмила Начева. Тя оглави стопанството след 5-ото поред уволнение на Борислав Котузов и остана в директорския кабинет точно седмица, а сега се връща на старата си длъжност зам. директор. На предаването на печата и папките не присъства Котузов, който е в 20-дневен болничен с ортопедични проблеми, пише в. „Струма“.

Новият шеф на Горското в Струмяни Хр. Делин е магистър по горско стопанство от Лесотехническия университет – София, с дългогодишен професионален опит в системата на горите, работил е като началник горско-технически участък в „ДГС Благоевград”, старши лесничей в „ДГС Пазарджик”, директор на горските стопанства в Пещера, Пловдив, Костенец, Белово, Доспат, бил е директор на РДГ – Пазарджик, а през последната година беше начело на „ДГС Петрич”.

По същото време в шефския кабинет на „ДГС Петрич” влезе директорът на вече бившето „ДГС Първомай” Симеон Ефремов. Припомняме, че на 1 май т.г. двете държавни горски стопанства се обединиха – „ДГС Първомай” се вля с „ДГС Петрич” и в момента новосформираното поделение на Югозападното държавно предприятие стопанисва общо 30 878 хектара, а средногодишното ползване на дървесина ще бъде 38 933 куб. метра.

Мотивите за обединението на земеделския министър Десислава Танева бяха намаляване на административно-управленските разходи, подобряване организацията на работа, както и по-ефективно и качествено изпълнение на заложените горскостопански дейности.

Преди две седмици депутатът от ВМРО в Петрич Стоян Божинов алармира министърката, че обединението е породило сериозно напрежение сред горските и двете стопанства, но Танева го отряза от парламентарната трибуна, че би подкрепила всяко такова обединение, което ще доведе до съкращаване на разходите в системата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *