Шефът на Пожарната: България ще стане крупен износител на маски

Още преди дни говорихме за затягане на мерките, това е единственото средство срещу разпространение на коронавируса. Нарушения няма, нощта мина нормално. Това заяви пред БТВ директорът на Главна дирекция „Пожарна и аварийна безопасност и защита на населението“ и председател на Логистично-координационния център към Националния оперативен щаб главен комисар Николай Николов.

Припомняме, че от днес са в сила нови противоепидемични мерки. Преустановяват се посещенията на паркове, градски градини, спортни и детски площадки и съоръжения на открити и закрити обществени места. Също така се забранява на лица до 60-годишна възраст да посещават хранителните магазини и аптеките във времето от 8.30 до 10.30 часа всеки ден.

„Охранителите в магазините ще въдворяват ред. В ограничени случаи ще се наложи на възрастните хора да дават личната си карта. Подобни затегнати мерки няма как да не създадат дискомфорт“, каза Николов по темата за часовия коридор за възрастни хора.

„Преминаването през парка е допустимо, ако магазинът е от другата страна. Става въпрос за организирано посещение на парковете и детските площадки, както и престояване“, подчерта комисар Николай Николов.

„Към момента ситуацията с личните предпазни средства е много по-добра. Благодаря на всички дарители“, каза още той.

„Всички окръжни болници от днес трябва да имат предпазни облекла. До 10 дни ще имаме още 7000 комплекта лични предпазни средства. Ще направим така, че България ще стане крупен износител на маски. До преди два дни 72 фирми шиеха маски, бройката сигурно вече е по-голяма“, разкри главният комисар.

„Най-трудното за маските е да се намери плата, хартиените не са проблем“, допълни Николов по темата.

„Митниците освободиха 160 тона спирт. По моя информация и на борсата има спирт, но цените трябва да се проверят“, завърши председателят на Логистично-координационния център към Националния оперативен щаб.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *