Шефът на Районното опънал чадър над Каплата и убиеца на Янек Миланов

Шефът на Районното опънал чадър над Каплата и убиеца на Янек Миланов

Полицейският началник Борислав Динев, шеф на РПУ-Дупница, вероятно ще бъде отстранен от поста си заради аферата с безследно изчезналия Янек Миланов, който е в неизвестност от 31 юли и почти сигурно е убит от Васил Капланов – Каплата.

В Дупница обвиняват полицейския началник, че е саботирал разследването срещу охранителят на издирваните мафиоти братя Галеви и че е издействал и скандалното пускане на Каплата от ареста. След като преди дни Капланов най-после бе арестуван след намесата на главния прокурор Иван Гешев, съдия Мая Гиздова от Районния съд в Дупница го освободи под домашен арест. Впоследствие Капланов пак бе закопчан, този път заради заплахи за убийство, отправени към Димитър Недев, председател на мотоклуб „Неразделни братя“ в Дупница.

Според източник на „Лупа“, полицейският началник Борислав Динев е заподозрян от Специализираната прокуратура като човекът, оказал натиск върху решението на съдия Гиздова да пусне първоначално Васил Капланов. „Секретарката на Борислав Динев е дъщеря на съдия Гиздова. Има съмнения, че полицейският шеф е лобирал за пускането на Капланов, за да си измие ръцете за едномесечното бездействие по издирването на Янек и арестуването на убиеца му“, твърдят в Дупница.

Иначе след като разследването бе поето от София, стотици ченгета денонощно претърсват огромен периметър от 120 квадратни километра в Дупнишко. Засега резултат от търсенето няма.

Съпругата на бившия бодигард на братя Галеви Васил Капланов-Каплата – Петя Николова, също бе задържана повторно вчера по обяд. Тя е разпитана, а с разрешение на Окръжен съд-Кюстендил е отведена в София, където й е взета ДНК проба. По-късно е освободена.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *