Шеф на COVID отделение: Коронавирусът може да се изкара и 4 пъти за година

„Коронавирусът е бомба със закъснител, не се знае кога ще порази дихателната система. Може за една година човек може да боледува 4 пъти, защото имунитетът държи три месеца“. Това обяви пред Нова TV шефът на COVID отделението на Втора МБАЛ в София д-р Бросек Халил.

Възможно е да се изгради групов имунитет срещу COVID-19, но е необходимо търпение. Не се знае точно кога това ще се случи, посочи още той.

По думите на д-р Халил имунната система при младите е по-слаба затова се разболяват повече в мовена от възрастните. „Истината за този грип не се знае – нито кога ще свърши, нито до кога ще бъдем на това положение“, подчерта той и разказа: „Сега преживяваме втора вълна на коронавируса. През есента ще има микс от коронавирус и обикновен грип. Задължителни маски, дистанция и дезинфекция – това е най-важното за спасение от коварния вирус. Имахме 23-годишен с много тежка инфекция от коронавирус, а неговите близки не бяха – нито жена му, нито децата му, нито родителите му. Затова не можем да кажем как се предава инфекцията, като те са нон стоп заедно. Моята хипотеза е , ако сложим метали на масата и магнит какво ще стане? Той ще дърпа само желязото, другите метали – не. Така е и с имунната система на човека“.

По думите му пациентите не трябва да вземат витамин С, защото коронавирусът има атака върху съдовете и се образуват в съдовете на тромби. А витамин С е кръвосъсирващ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *