Шивачка от Благоевград с коронавирус, изследват 25 работници

Работничка от шивашки цех в Благоевград е заразена с коронавирус. Жената е изследвана за Ковид-19 преди два дни и след като пробата й дала положителен резултат, е поставена под 14-дневна карантина. Състоянието й е добро, поради което не се налага хоспитализация.

Предстои поетапно изследване на останалите 25 работници от шивашкото предприятие в кв. „Еленово“ и други контактни лица, заяви директорът на РЗИ – Благоевград д-р Калоян Калоянов. Предприети са мерки за дезинфекция в предприятието, пише „Струма“.

100 лица от областта с коронаинфекция са настанени за болнично лечение, като най-много са от района на Гоце Делчев и Разлог. Двама пациенти са в по-тежко състояние и са в интензивно отделение. За последното денонощие са регистриани 30 нови случая на Ковид-19 в Пиринско, като от тях 7 са в Благоевград, по 5 са в Сандански и Якоруда, 3 в Гоце Делчев, по 2 в Разлог и Петрич и по 1 в Банско, Баня, Бачево, Хаджидимово, Коларово и Плетена.

„В МБАЛ – Благоевград ситуацията продължава да е динамична – пациенти се приемат и изписват, но свободни легла има”, каза директорът на болницата д-р Огнян Митев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *