Щабът в Петрич иска вечерен час за заведенията и удължаване на мерките

Вечерен час за заведенията в община Петрич, удължаване до 15 ноември на допълнителните противоепидемични мерки, това е предложението на Общински оперативен щаб в Петрич и е на база на данните за тревожен ръст на диагностицирани с Ковид-19.

За периода от 26 октомври до 31 октомври в община Петрич са регистрирани нови 115 случая на носители на инфекцията, при 60 регистрирани през предходната седмица, 175 са случаите за период от 14 дни. Увеличава се и броят на нуждаещите се от хоспитализация. Към вчерашна дата на лечение в база Петрич на МБАЛ „Югозападна болница“ са настанени 47 пациенти във вътрешно отделение – 18, в инфекциозно – 12, в неврологично – 12, в ОАИЛ – 5. Епидемичната картина в община Петрич се допълва от диагностицирани и карантинирани в образователната сфера – 1 ученик, 10 учители и една медицинска сестра. Поставени в задължителна карантина са 4-ма учители, 44-ма ученици и 4-ма непедагогически персонал.

В тази връзка Общински оперативен щаб предлага на РЗИ – Благоевград и Областен оперативен щаб да бъде удължен до 15 ноември срокът на действие на въведените по-рано временни допълнителни мерки в община Петрич; да влезе в сила и нова мярка – намаляване на работното време на всички заведения за хранене и развлечения (ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения, кафенета, кафе-сладкарници, барове, детски кътове и клубове) до 22:30 часа, като мярката влиза в сила от 3 ноември до 15 ноември; да бъдат поставени допълнителни напомнящи табели за ползване на предпазни средства и спазване на дистанция в Гробищен парк – Петрич на Архангелова задушница; да бъде засилено присъствието на служители от общинска охрана с цел съдействие при контрол на противоепидемичните мерки;

да бъде засилен контролът от страна на община Петрич, МВР, ОДБХ, РЗИ, Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“ и създадена организация за изпълнението на противоепидемичните мерки.

Заседанието на Общински оперативен щаб в Петрич се проведе онлайн. От щаба призовават за отговорност към най-ценното – здравето.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *