ЮЗУ вдигна заплатите с 22%, 60% повече новопостъпили студенти

ЮЗУ вдигна заплатите с 22%, 60% повече новопостъпили студенти

Рекордна наличност от 24 млн. лв. повишаване на собствените приходи, ръст на заплатите от 22% и с 60% повече новопостъпили студенти отчете ректорът на Югозападния университет проф. д-р Борислав Юруков на общото събрание на висшето училище вчера.

Самото заседание на колективния орган за управление се прави през месец декември на съответната година. Заради пандемията обаче то бе отложено, а сега бе организирано и проведено по безпрецедентен начин.

С оглед на противоепидемичните мерки и ограниченията за използване на 50% от помещенията, делегатите, /общо 319 по списъчен и 315 в редуциран състав/ от 9-те факултета, администрация, студенти и докторанти бяха разпределени в три отделни аудитории.

Между залите се осъществяваше непрекъсната аудио- и видеовръзка на живо. Самият ректор проф. Юруков, двама от заместниците му, председателят на общото събрание проф. д-р Габриела Белова бяха в аулата. Оттам през камери и устройства се излъчваше в реално време към 207 и 208 зала. По същия начин се осъществяваше и обратната връзка, като в заседанието през платформа Big Blue Button.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *