ЮЗУ няма да спира лекции и упражнения: Следим ситуацията с коронаворуса!

ЮЗУ няма да спира лекции и упражнения: Следим ситуацията с коронаворуса!

Учебният процес в ЮЗУ „Н. Рилски“ – Благоевград не се преустановява заради обявената грипна епидемия в цялата страна. Спирането на лекциите и упражненията във висшите училища, които са автономни, бе препоръчано от Министерството на здравеопазването, но решението дали това да се спази се взема от всеки университет, пише в. „Струма“. По този повод от ЮЗУ коментираха, че заповедта на министъра на здравеопазването касае училища, а за университети има препоръчителен характер.

„Следим ситуацията, в много университети като Софийския, Пловдивския, Русенския… занятията също не са преустановени“, съобщиха от най-голямото висше училище в Югозападна България. От там допълниха и че учебният процес се преустановява със заповед на ректора, но такава до момента /18.00 часа на 6.03./ няма.

Във връзка с многобройни запитвания от страна на студенти дали в понеделник /9.03./ ще има занятия, от ЮЗУ съобщиха, че ако има промяна, т.е. се реши да излязат в грипна ваканция, това ще бъде своевременно обявено на официалната страница на университета.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *