Явор Бахаров обжалва присъдата, не ще да влиза в затвора

Явор Бахаров ще обжалва присъдата от 1 година затвор, която получи вчера за шофиране под влияние на наркотици и алкохол.

След близо седемчасово заседание съдия Емил Божков от Районния съд в Разлог призна актьора за виновен за шофиране след употреба на алкохол (в условия на повторност) и наркотици.

Срещу актьора има две обвинения, а съдът на първа инстанция му даде възможно най-лекото наказание – лишаване от свобода“ за 1 година при лек режим на изтърпяване.Освен това за 1,5 г. той няма да има право да шофира. Наложена му е и глоба в размер на 500 лв.

Присъдата не е окончателна и адвокатът му Денислав Асенов най-вероятно ще я обжалва пред Окръжен съд – Благоевград в 15-дневен срок, предаде 24 часа.

На 8 февруари Бахаров бе спрян за проверка от полицията в Банско, докато шофира мицубиши. Униформените забелязали, че колата се движи странно по улицата, който води към начална станция на кабинковия лифт. Зад волана бил актьорът с пълна ски екипировка. След направен на място тест се установило, че кара с 1,42 промила алкохол и след употреба на кокаин и канабис. Бахаров престоя в ареста и после бе освободен с парична гаранция от 5000 лв.

Няколко пъти делото срещу него бе отлагано заради неявяване на адвокатите му или пък на него самия.

На едно от последните заседания защитникът му се усъмни в квалификацията на полицаите в Банско, които го бяха тествали с дрегер, както и че уредът може да е бил повреден. Химическият анализ на двете кръвни проби обаче категорично доказва 1,42 промила алкохол, въпреки твърденията на звездата от „Стъклен дом“, че е пил предната вечер и би трябвало алкохолът да се е разградил. Дал е и обяснение, че поне три дни преди инцидента не е употребявал наркотици.

В съда стана ясно, че има и формален проблем с талона за медицинското изследване, който бил с объркана стара дата. Това обаче явно не е повлияло на съдия Божков за произнасяне на присъдата. Не е ясно дали окръжните съдии ще оценят случайната грешка. Адвокатът на Бахаров изтъква и още един пропуск според него – това, че свидетелите са разпитвани не от разследващ полицай, а от инспектор.

Актьорът има вече няколко срещи с правосъдието. През 2016 г. бе хванат да шофира пиян в Бургас, но получи 6 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок. Преди 7 г. получи присъда за хулиганство, а през март м. г. в София се забърка в уличен скандал и побой. Тогава получи присъда 9 месеца пробация за хулиганство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *