Явор, хималайски кедър, липа и акация ще красят град Гоце Делчев

Явор, хималайски кедър, липа и акация ще красят град Гоце Делчев

В Община Гоце Делчев засадиха 1200 млади фиданки от видовете явор, хималайски кедър, липа и акация. Фиданките бяха предоставени от Гората.БГ като част от инициативата им „Засаждаме бъдеще”.

В нея се включиха общинското предприятие „Озеленяване”, Комисията за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, както и училища – ПМГ „Яне Сандански”, НПГ „Димитър Талев”, СУ „Св. Кирил и Методий” – село Брезница, Първо основно училище, Трето основно училище и ОУ – село Борово, а също така и група доброволци от кв. „Комсала”.

„Тази инициатива я планирахме още преди да бъде обявено извънредното положение заради коронавируса“, каза за Радио Благоевград Анета Вълева, председател на Комисията за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в град Гоце Делчев. Тя уточни, че една част от фиданките вече са засадени, а другата част са заземени и наесен ще бъдат пресасадени, информира БНР.

„Някои от фиданките са засадени в центъра на града, други са в парка, но повечето са в южната част на квартал „Комсала“, където има и най-голяма нужда от озеленяване. Заради извънредното положение учениците не можаха да се включат, но се надяваме през есента тези фиданки, които сега са заземени, да бъдат засадени от учениците“, каза още Анета Вълева.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *