Яка чистка! „Пирин“ би дузпата на 10 футболисти

Шефовете на „Пирин“ организираха незапомнена чистка на „Дъбравска“ 1, вчера в ранния следобед на дузпата бяха заложени 10 футболисти, съобщи „Струма“. Шестима от тях са с изтичащи договори през лятото, което не създава пречки в бъдеще откъм евентуални финансови претенции за компенсации. Черния списък оглавяват капитанът Димитър Благов, Руслан Иванов, синът на евродепутата и бивш зам. областен управител на Пиринско Асим Адемов – Ахмед, познат с прякора Пато, играещият треньор на вратарите Веселин Ганев, Емил Петров и Иван Вълчанов.

С бразилския техничар Габриел да Силва е постигнато споразумение за прекратяване на контракта му по взаимно съгласие. Неговият агент Джери Перейра е бил уведомен за раздялата още миналата седмица, когато беше забелязан да избира по магазините в Благоевград пътен куфар за клиента си, който караше карантината в областния център на Пиринско. Багажа си от стадион „Христо Ботев“ трябва да стегнат още Христос Контохристос, Павел Виданов и собственият кадър в рамката Радослав Ангелски.

В 14.00 ч. мениджърът Уорън Фийни привика ненужните играчи и лично им съобщи лошата вест. Най-емоционално прие новината ветеранът Р. Иванов, който напусна през задния вход преди 12 месеца и спечелилия промоция за Втора лига „Хебър“. Никой от десетимата обаче не си позволи да произнесе скверни слова към клуба, който им благодари с клиширани благодарности за положените усилия и им пожела успех занапред.

Все още не е ясно бъдещето в „Пирин“ на френските „бегълци“ Антонио и Глоар Била, които се изнесоха от България в разгара на пандемията. Ако двамата все пак се завърнат да изпълнят договорите си докрай, ги чака 14-дневна карантина.

Засега единственото официализирано ново попълнение е крилото Антон Карачанаков от санданското село Ново Делчево.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *