Якоруда е новото огнище на COVID-19 в Благоевградска област

21 са потвърдените случаи на заразата за последното денонощие. 19 работници в шивашки цех в Якоруда са дали положителен резултат за прясна коронавирусна инфекция. В предприятието работят около 100 човека, като двама от тях са настанени в тежко състояние в болница още миналата седмица.

Френският работодател е поискал всички хора да бъдат изследвани и така е регистрирано огнището. Работниците и семействата им са карантинирани. С последните случаи Якоруда се оформя като сериозно огнище на заразата, расте и броят на починалите.

Две паралелки от средно училище в Разлог са карантинирани и са преминали на дистанционна форма на обучение заради положителни проби на ученици. За сега в другите училища в района няма данни за заразени с COVID-19. Според здравните експерти разпространението на вируса в учебните заведения ще се увеличава и е много вероятно да се стигне до ефекта на лавината.

За последното денонощие положителните проби в област Благоевград са 59 , по справка на РЗИ, което съотносимо към броя на населението поставя областта на първо място. Тази тенденция бележи устойчивост през последния месец.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *