Янаки Стоилов бил болен още от вторник, в БСП мълчат

Най-новият клъстер на коронавируса в страната – БСП, е на път да изпозарази голяма част от страната. Оказва се, че бившият депутат Янаки Стоилов, който е член на пленума, е бил диагностициран с COVID-19 не вчера, а още във вторник.

Точно 3 дни след заседанието на Националния съвет той вдигнал висока температура и след консултация с медици е бил приет във ВМА. „Състоянието ми се стабилизира“, увери той, цитиран от „24 часа“.

„Вече съм добре, не се чувствам по-различно от нормалното си състояние, но лекарите ми обясниха, че трябва да остана още известно време в болницата, за да се образуват антитела в организма ми, което ще е признак, че съм преборил болестта“, казва Стоилов. И с чувство за хумор обяснява, че прогресивните хора са тези, които изпитват всичко ново.

Дано обществената обстановка да не е така токсична. Трябваше по-внимателно да се минава през отделните фази на пандемията, а ние – от строги мерки рязко се отпуснаха нещата, коментира Стоилов.

В продължение на цяла седмица обаче колегите му от пленума обикаляха телевизионните и радио студия, а голяма част от тях се завърнаха по родните си места. Едва утре членовете на НС и служителите от „Позитано“ 20 ще бъдат тествани. Дотогава те само бяха призовани да се самоизолират, но лидерката Корнелия Нинова не ги задължи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *