Яслите и детските градини в община Благоевград отварят врати на 26 май

На 26 май детските градини и детските ясли в община Благоевград ще възстановят работата си. Съгласно заповед № РД-01-270 от 19.05.20г. на министъра на здравеопазването и заповед на Община Благоевград, детските градини и детските ясли ще възстановят работата си на 26.05.2020г. Това ще стане съобразно конкретни мерки за организиране на дейностите в тях и създадена организация за осъществяването им.

Кметът на Община Благоевград и екипът му направиха равносметка за изминалите 7 месеца от встъпване в длъжност. „С 15% се е подобрила работата на общинската администрация в сравнение със същия период на миналата година. Предстои среща с инвеститори и процедура за окрупняване на терени, които са общинска собственост за обособяването на индустриална зона. Близо 3 млн.лв. дълг е трупало на година предишното кметско ръководство“, каза Румен Томов. Заварихме задължение на общината в размер на 28 млн.лв. Задълженията на община Благоевград сега са около 21 млн.лв., уточни Томов. По-малко приходи отчита Общината заради извънредното положение. Те са с близо 4 милиона лева по-малко в сравнение с миналата година.

„Можете да ме разпъвате на кръст, но с аргументи, когато сме сбъркали“, заяви кметът на община Благоевград Румен Томов. Той изрази несъгласието си с необоснованите атаки срещу него и неговото семейство в публичното пространство. Томов се закани да търси отговорност заради некоректни публикации със същото постоянство, с което защитава позиците си на кмет и отговорност към гражданите на Благоевград. Румен Томов подкрепя правото на свободно изразяване. По думите му всеки трябва да си върши работата отговорно и с чест и с морал, тогава достойните хора се оценяват.

По отношение на социалните услуги община Благоевград работи по шест проекта и по няколко национални програми. 10 семейства са настанени в общински жилища, съобщи заместник-кметът по хуманитарните дейности Василиса Павлова. Предстои провеждането на конкурси за директори на шест детски градини, на Регионалния исторически музей, на Регионалната библиотека и Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград, обяви Павлова. Общината се готви да посрещне тържествено 24 май, каза още тя.

Ще бъде рестартиран стар проект относно проблема с бездомните кучета, информира заместник – кметът Любен Милев. Според него е подобрена значително организацията на движение по пътищата в областния център.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *