Ясни са датите кога ще почиват учениците през новата учебна година

Учениците ще имат 11 дни коледна ваканция и пет дни отдих между двата срока, става ясно от календара на МОН за учебната 2020/2021 г.

Първата почивка тази година ще е само три дни. Учениците излизат в есенна ваканция от 30 октомври до 1 ноември. След това са коледната и междусрочната. Вторият срок има само една ваканция – пролетната. По традиция тя е по-кратка за зрелостниците. За учениците от 1-ви до 11-и клас е от 3 до 11 април, докато за 12-и клас започва чак на 8-и.

Неучебни ще са дните на изпитите. На 19 и 21 май са матурите, а на 16 и 18 юни е националното външно оценяване за 7-и и 10-и клас. Неучебен, но присъствен за училищни, просветни и културни дейности, е 25 май.

Настоящата учебна година ще приключи по различно време за различните класове. Първи „чао“ ще кажат зрелостниците, за които последният учебен ден е 14 май. След тях учебните занятия приключват за учениците от първи до трети клас – на 31 май. Те обаче ще имат и една седмица за проектни дейности – до 7 юни. На 14 юни е краят на учебната година за децата от 4-ти до 6-и клас.

До края на юни в клас ще са учениците от 7-и до 11-и клас, както и обучаващите се в спортни училища петокласници и шестокласници. За някои гимназисти учебната година пък приключва юли. Паралелките с професионална подготовка в 10-и и 11-и клас ще учат до 14-и, а тези в 11-и клас в дуално обучение са до 28-и.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *