10-метров шоурум пониква зад емблемата на Благоевград, вдига го Нгуен Ван Хоай

10-метров шоурум пониква зад емблемата на Благоевград, вдига го Нгуен Ван Хоай

10-метрова сграда за шоурум точно зад скулптурната фигура на емблемата на Благоевград – коня с колесницата при жк „Струмско“, се готви да строи бизнесменът Нгуен Ван Хоай, управител на „ВИМ Х“ ООД.

Местният парламент даде зелена светлина за изработване на проект за изменение на Общия устройствен план в местността Таушанка за подготовка за бъдещо строителство върху частния терен на бизнесмена от 6,3 дка. Намеренията на Нгуен Ван Хоай са да вдигне шоурум за продажба на автомобили и авточасти, сервиз за гаранционно и извънгаранционно обслужване, център за монтаж и демонтаж на гуми, офис и кафе, информира „Струма“.

„Това е скандално решение! Мястото на емблемата на Благоевград неслучайно е избрано да е на фона на планината и на входа на града. Сега конят ще се загуби в стените на 10-метрова сграда! Това е недопустимо, но един глас натежа и решението бе взето“, реагира остро след вота съветникът от ГЕРБ Красимир Роячки.

Икономическата комисия, която той оглавява, бе дала отрицателно становище на искането, а по време на дискусията Роячки настоя точката да се върне за допълнително обсъждане в комисиите. Идеята му бе съветниците да се запознаят с проекта на бъдещото строителство и внимателно да преценят доколко удачно е разрешаване на строителство точно зад знаковата за Благоевград скулптурна композиция.

„Потресен съм от демонстрираната незаинтересованост на мнозинството от колегите! Как ще погледнем утре съгражданите си, има емблеми, с които всеки, независимо от партийна принадлежност, трявба да се съобразява!“, огорчен бе той.

Разрешението за изработване на проект за изменение на ОУП не значи разрешение на строителството, ако на следващ етап институциите, отговорни за допускането му, се произнесат, че то не е удачно, строежът може да се откаже, коментираха съгласието си негови колеги.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *