10 наркобандити с купища пари арестувани в Сандански

10 наркобандити с купища пари арестувани в Сандански

Две операции се провеждат в Сандански. Това заяви главният прокурор Иван Гешев, който е в града от сутринта. Там тече специализирана полицейска операция.

„Един от приоритетите ни е противодействието на наркоразпространението. В града има 2-3 групи, които се занимават с наркоразпространението. Обект на действието е една от тази групи“, посочи той.

По думите му днес е намерено и голямо количество пари – евро, левове и други банкноти. Над 180 хил. е сумата в евро. Задържани са по това дело 5 човека, в хода на акцията още 5, общо 10.

„За всички български граждани мисля, че стана ясно, че прокуратурата докато аз съм главен прокурор, няма да прави компромиси и няма да има недосегаеми. независимо дали става дума за премиер или президент, министър, зам.-министър, секретар на някое си ведомство, депутат или ром, евреин, турчин или друг български гражданин. Социално-слаб или олигарх – няма занчение, подходът към всички ще бъде еднакъв. Разграничителната линия е дали се нарушава закона. И ние няма да съобразяваме и не съобразяваме действията си с политическите последствия. И ако политиците искат да няма политически последствия, да бъдат така добри да правят правилен кадрови подбор и да спазват закона“. Това заяви главният прокурор Иван Гешев в Сандански.

„Никой няма право да се намесва в съдебни дела. Това е едната страна на въпроса. Другата страна е кадрови и морален аспект. Проблемите, които касаят прокуратурата, аз взимам мерки. Както виждате за прокурора на Русе се извършва цялостна проверка на дейността му за 3 години назад“, коментира Гешев разпространените от прокуратурата чатове между Пламен Бобоков и секретарят на президента Пламен Узунов.

„Пак ще кажа, аз съм висш административен ръководител на прокуратурата. Аз набелязвам целите, аз не взимам решение по съответни въпроси. Дали секретарят на президента ще бъде привлечен като обвиняем решават наблюдаващите прокурори“, допълни още главният прокурор.

„Проблемите на другите институции не са мои проблеми. Президентът, както министър-председателят, както и партиите са политически ангажирани лица, прокурорите не са. Няма как да коментирам. Доколкото помня президентът призова да се предприемат активни действия за противодействие на корупцията и търговия с влияние. Мисля, че на всички е ясно, че докато аз съм главен прокурор, няма да има изключени – дали е министър-председател, служител, ром или циганин, подходът към всеки ще е еднакъв. Политическите последствия са проблем на политиците. Ако имат проблем, да внимават с кадровите решения“, призова Гешев.

По думите му българската прокуратура е открита към българските граждани по начин, по който не е открит никой друг в държавата. Това, което правим е да покажем доказателства и данни, за да не се внедряват манипулативни политически решения“, заяви той.

„Пак да кажа на президента. Българският главен прокурор не разследва. Има разследващи органи, които се наблюдават от прокурори“, коментира Гешев призива на Радев да се разследват снимките от спалнята на Борисов. „Не ни интересува как някой политик ни коментира, как някоя зависима медия ни коментира. Аз съм много на ясно на какви атаки ще бъдем подложени и какво ли още не. Ние влизаме в битка и сме твърдо решени да я спечелим“, закани се Гешев.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *