10-те най-безопасни плажа на Европа: 2 в Гърция, 0 в България

Кой са най-безопасните плажове в Европа това лято, което ще мине под знака на коронавируса? Международната организация European Best Destinations Organization (EBD), която е под шапката на Европейската комисия, даде своята оценка.

Тя се базира на няколко фактора, съобщава „Форбс“. Първата е най-малък брой заразени на глава от населението в съответния регион. Следва големина на плажната ивица, позволяващ максимално раздалечаване на туристите.

Важен е и броят на частните вили, малки хотели, които също гарантират максимална социална дистанция. И не на последно място – наличие на болнични легла в близост, които могат да поемат спешни случаи на COVID-19.

На първо място е плажът Монолити в Превеза, Гърция. Комшиите имат още един представител в Топ 10. На пето място е класиран плажът Халикунас на Остров Корфу.

И двете райски кътчета са на Йонинско море и се ползват с добра популярност сред българските туристи.

Топ 10 допълват три плажа в Португалия и един в Малта, където нашенци също летуват, макар и доста по-рядко сравнение с Гърция.

Останалите отличници са все северни от нас дестинации: Полша, Германия Литва и Латвия, където влизането във водата е повече от екстремално преживяване. И не са на почит сред българина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *