107-годишна жителка на Истанбул пребори коронавируса

Жителка на Истанбул стана един от най-възрастните хора в света, преборили заразата с коронавируса, известна като Covid-19, предаде БТА.

Хавахан Карадениз, която е на 107 г., била приета в Истанбулската научно-изследователска клиника на 7 април със силна кашлица и висока температура. Тестът ѝ за коронавирус се оказал положителен. Тя успяла да се възстанови за една седмица, съобщи Анадолската агенция.

Лекарите смятат, че тя успяла да превъзмогне болестта в такъв кратък срок заради силния си имунитет и в момента е под домашна карантина. За нея се грижи един от внуците ѝ.

Това не е първият случай на оздравяване на столетник с Covid-19. На 9 април нидерландският информационен сайт NU.nl (Ен Ю Ен Ел) съобщи, че 107-годишната Корнелия Рас от малко селце в южната част на Нидерландия е най-възрастният човек в света, излекуван от коронавируса. Към момента на изписването й от болницата (6 април) тя е имала навършени 107 г. (родена е на 17 март).

Тези дни бе съобщено за излекуването от Covid-19 на 106-годишната британка Кони Тичън и на 105-годишната испанка Евариста Рубио. За оздравяване на столетници е съобщавала и Италия. Прави впечатление, че почти всички оздравели столетници са жени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *