11-ата жертва на коронавируса пушил цигара преди смъртта си

11-ата жертва на коронавируса пушил цигара преди смъртта си

11-ата жертва на коронавируса у нас е мъж на 81 години от Стара Загора, който бе приет на 25 март в Университетската болница в града с основно заболяване тежка форма на диабет – 27 промила кръвна захар, и бронхопневмония. Пробата му за COVID 19 се оказала положителна, което наложило веднага да бъде преместен в Инфекциозната клиника.

Човекът починал към 19 часа в четвъртък. Няколко часа преди това се почувствал по-добре и дори пожелал да изпуши една цигара на прозореца и лекарите му позволили. Това разказа изпълнителният директор на болницата проф. д-р Йовчо Йовчев. Клиниката по ендрокринология, в която е лежал първо болният, бе поставена веднага под карантина, съобщава 24 часа.

Оказа се, че и друг пациент на същата клиника – мъж на 61 години, приведен в нея в диабетна кома, също е с положителна проба за COVID-19, но двамата са нямали контакт помежду си, тъй като са били в различни стаи. Персоналът от 15 души – лекари, медицински сестри и санитарки, които са имали работа със заразените, е тестван веднага за заразата. Пробите на всички са отрицателни, но хората са поставени под карантина по домовете си.

Починалият възрастен мъж живеел в старозагорския квартал „Зора“ само със сина си. Още преди той да почине общината организира входът на жилищния му блок да бъде дезинфекциран.

В поставената под карантина Клиника по ендрокринология останаха само 3 пациенти. Новите случаи с диабет за хоспитализация се насочват към други клиники на Университетската болница в Стара Загора.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *