11 откачени неща, които трябва да се видят – само в Германия!

Известно е, че Германия е пълна с прекрасни и впечатляващи неща за разглеждане. Ако, обаче, се осмелите да се отклоните от известните туристически атракции, ще откриете една страна на тази държава, която е чудновата, удивителна, а понякога направо откачена, но във всички случаи уникална.

Вижте някои от алтернативните забележителности на Германия, които не фигурират в пътеводителите, но са гаранция за старахотни снимки за Инстаграм и уникални истории, които да разказвате.

Най-тясната улица в света – Spreuerhofstrasse

Тази уличка, по-скоро процеп, между две сгради в Ройтлинген, провинция Баден-Вюртемберг, е обявена от Книгата на рекордите „Гинес“ за най-тясната улица в света. В най-широката си част тя е 50 см, а в най-тясната – 31 см, съобщава Culture Trip.

Най-красивата млекарница в света

Друго място, присъстващо в Книгата на рекордите „Гинес“, е Pfunds Molkerei в Дрезден – горд носител на титлата „Най-красива млекарница в света“. Вероятно за нея не е имало голяма конкуренция, но красотата ѝ е безспорна.

Интериорът на това архитектурно творение от края на 19-и век е направен от ръчно рисувани златни и сини керамични плочки Villeroy & Boch, изобразяващи ангели, херувими и фантастични създания. Местните жители и туристите идват на тълпи, за да се потопят в атмосферата и да опитат мляко, сирене, сметанови ликьори, шоколад и какво ли още не.

Търговският мост (Krämerbrücke) в Ерфурт

Търговският мост в Ерфурт датира от 1325 година (на челната снимка), когато бил създаден, за да укрепи търговски път. Уникалното при него е, че е построен върху жилищни сгради, магазини и ресторанти от единия до другия край. В източния му край се издига църквата Ägidienkirche.

Голямата Хайделбергска бъчва

Голямата Хайделбергска бъчва е поразително голям съд за вино, намиращ се в замъка Хайделберг. Направена от дървесината на 130 дъба, тази бъчва събира 219 000 литра. В наши дни вече не се ползва за съхранение на вино, но е известна туристическа атракция. За да е още по-интересно, отгоре ѝ е изграден дансинг, до който се стига по късо стълбище.

Обърнатата къща

Kopf Über Haus (Обърнатата къща) в Путбус на остров Рюген отговаря напълно на името си – къща, която стои върху покрива си, а мазето ѝ се намира отгоре. Това място със сигурност предизвиква много странни възклицания и дава възможност за страхотни снимки.

Кръгът в Госек

На пръв поглед това са просто два концентрични изкопа и два реда кръгла ограда. Но Кръгът Госек всъщност е неолитна структура от типа на Стоунхендж, за която се смята, че са останки от първата слънчева обсерватория в света, датирана от 49-и век пр. Хр.

Следите от ритуални огньове и човешки кости карат учените да смятат, че кръгът е бил изполван и за човешки жертвоприношения. В Кръга Госек се предлагат туристически обиколки.

„Мир вам“ (Friede sei mit Dir)

Можете да откриете тази изключително ексцентрична и противоречива творба на изкуството на стената на редакцията на берлинския левичарски вестник “Tageszeitung”. Създадена е от художника Петер Ленк и изобразява гол мъж, чийто пенис стига до петия етаж.

Замъкът Франкенщайн

Замъкът Франкенщайн (Burg Frankenstein) се извисява мрачно на хълм в Одевалд. За него се смята, че е вдъновил едноименния роман. Джонатан Конрад Дипел – ексцентричен учен, който експериментирал с части от човешки тела, някога живеел там.

Розовият храст на хиляда години

Най-старият розов храст в света пълзи по стената на катедралата „Света Мария“ в Хиделсхайм и цъфти в розово всяко лято. Смята се, че той е засаден през 800 г.по времето, когато е строена катедралата. Храстът бил напълно изгорен през Втората световна война, но по чудо израснал отново от пепелището си. Днес всеки от неговите основни корени има свое име, а самият той се пази от желязна ограда.

Пеещите улуци в коридора Кънстхоф

Пеещите улуци в коридора Кънстхоф (Kunsthofpassage), Дрезден, са удивителен пример за съчетаването на изкуство и музика. Когато вали дъжд, капките минават през системата от тръби и улуци, създавайки прекрасна музика, която сякаш се изпълнява от оркестър.

Приказните пещери на Заалфелд

Приказните пещери на Заалфелд (Saalfeld) официално са носители на титлата „най-цветните пещери в света“ в Книгата на „Гинес“. Тези пещери са известни със своите спиращи дъха скални образувания. Предлагат се туристически обиколки, които са интерактивни и изключително интересни и за деца и за възрастни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *