11.5 млн. лв. за пътища в Кюстендилско, Паунов доволен от спряното проучване за златодобив

11.5 млн. лв. за пътища в Кюстендилско, Паунов доволен от спряното проучване за златодобив

Кметът на община Кюстендил Петър Паунов приветства отмяната на решението на Министерски съвет за проучване на златодобивните дружества. То касаеше общините Кюстендил, Трекляно и Земен.

„Оттук нататък ще можем да бъдем спокойни да развиваме проектите си за екологичния туризъм и земеделието, регионът е овощната градина на България и неговата люлка”, заяви Паунов, цитиран от „Струма“. „Благодаря на екипа на МС, който доказа, че няма корпоративни интереси, които да са над интересите на хората, над интересите на кюстендилци.

Отново Кюстендил беше сложен като основен приоритет в националната политика, нашият глас беше чут, а всичките ни аргументи се провериха До ден-днешен се следят и показателите, които са от реката, която идва от Босилеград, заради съмненията за процесите, които се случват в тамошните мини”, заяви Петър Паунов на нарочна пресконференция.

Народният представител Кирил Калфин обяви, че са отпуснати 11, 5 млн. лева за ремонт на два важни пътни участъка. „Предстоят ремонти от Конявски мост през Конявската планина и нагоре, както и пътя от Конявски мост до Бобов дол, всъщност до село Горна Козница”, каза народният представител. Реконструкцията започва още идната седмица от фирмите, които поддържа пътната инфраструктура в Кюстендилска област.

Кметът на Кюстендил Петър Паунов добави, че първо ще стартира ремонтът на пътя от село Цървеняно до границата с Перник, а после от село Коняво до село Горна Козница. „Идеята е да има солидна пътна настилка и най-вече безопасна пътна среда за нас”, каза Паунов.

„Средствата за рехабилитацията на пътните участъци са от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура”, дължината на едната е 13 километра, а на другата е 8 км. Всички дейности трябва да приключат до зимата. Пътят пък през Конявската планина ще се прави на три етапа, като ще се осигури цялостно финансиране”, добави депутатът от ГЕРБ Кирил Калфин.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *