12 гастарбайтери се завръщат днес в Краище, падна карантината в Белица

12 души от село Краище, община Белица, се прибират днес от Англия. Това съобщи кметът на общината Радослав Ревански. Всички лица ще бъдат поставени под задължителна домашна карантина, пише в. „Струма“.

“Това са хора, които са заминали за сезонна работа в Англия, но поради наложените и там ограничения към момента не работят и се прибират в родината. Те няма как да стоят там без доходи. Заедно с полицията продължаваме да следим стриктно за спазване както на карантината, така и на всички заповеди и предписания на здравните власти”, съобщи Р. Ревански.

Вчера изтече и карантината на 150-те души от общината, които са работили в Банско и бяха изолирани още на следващия ден след блокадата на града. Около 30 души, които са се прибрали от чужбина след 13 март, също са били под карантина. За повечето от тях тя също е изтекла, а до дни изтича и карантината на последните няколко човека. Досега никой от хората, които бяха изолирани, не е проявил симптоми на COVID-19.

Продължава да е в сила и вечерният час, който кметът Радослав Ревански наложи за всички населени места на общината. Заради връщането на лятното часово време от понеделник вечерният час бе съкратен и той вече важи за часовия интервал от 21:00 до 06:00 часа, а не както досега – от 20:00 до 06:00 часа. Вечерният час важи включително и за хранителните магазини. Компромиси се правят единствено за работещите на смени.

Същевременно доброволците от Доброволно формирование при община Белица с ръководител Лазар Лардев /на снимките/ обработват по график с дезинфектанти на хлорна основа най-посещаваните места – хранителни магазини, пощенски станции, главни входни и изходни улици, площади. Дезинфекцирани са още пейки, тротоари и съдове за смет. Мярката също е по нареждане на кмета Радослав Ревански срещу опасността от разпространение на COVID-19.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *