12 години затвор за нападение с киселина

12 години затвор за нападение с киселина

Регионалният съд във Вупертал, провинция Северен Рейн-Вестфалия, призна мъж от Белгия за виновен за нанасяне на тежка телесна повреда при нападение с киселина срещу висш германски мениджър през 2018 г. и го осъди на 12 години затвор, съобщи ДПА.

По време на целия процес обвиняемият настояваше, че не е замесен в престъплението.

На 4 март 2018 г. двама души плиснаха силно концентрирана киселина върху мениджъра Бернхард Гюнтер, докато той правеше крос близо до дома си край Дюселдорф. По това време той е главен финансов директор на германската енергийна компания Innogy.

Разследванията срещу втория заподозрян, германски гражданин, бяха прекратени. Практикуващият бойни изкуства мъж беше освободен поради липса на достатъчно доказателства, въпреки че Гюнтер заяви, че го е разпознал.

Гюнтер, който сега е на 55 години, е претърпял множество операции. Наложило се е да бъдат трансплантирани клепачите му и части от кожата на лицето му. Предстоят му още много хирургически интервенции.

Мениджърът, който сега работи за финландската енергийна компания „Фортум“, заяви пред съда, че се надява разследването да не приключи с тази присъда. Гюнтер изрази надежда, че следователите ще открият кой стои зад нападението.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *