12 фирми с мерак да оправят трафика на градския транспорт за 1,4 млн. лв.

12 фирми влязоха в конкуренция да изградят модерна система за управление на трафика на градския транспорт в Благоевград с информиране на пътниците в реално време. Обществената поръчка бе обявена още в края на февруари, но заради извънредното положение е отложено провеждането, пише в. „Струма“.

Прогнозната стойност на цялата поръчка е 1 398 746,40 лв. без ДДС. От тях 1 247 080 лв. са за доставка и монтаж на оборудване за управление на трафика и система за информиране на пътниците, като срокът за приключване на работа за тази част от поръчката е 240 дни. Останалите 151 666,40 лв. без ДДС са предвидени за проектиране, авторски надзор и изграждане на 80 метални конструкции по спирките, включително и ел. захранване на електронните табла, като времето за изпълнение е до 80 дни. На отваряне на офертите на участниците в поръчката, финансирана със спечелен проект на общината по ОП „Региони в растеж“, наред с членовете на назначената от кмета комисия присъства и зам. кметът по строителството инж. Евг. Терзиев.

Девет дружества се състезават по първата позиция. Това са регистрираните в София Балистик Сел ЕООД „Сименс Мобилити“ ЕООД, „Микропроцесорни устройства и системи за транспорта” ( МУСАТ) АД, Консултантска агенция по информационни технологии ЕООД, „Инфосистемс Интърнешънъл” ЕАД, „Телелинк Сити” ЕООД, „Новател” ЕООД, пловдивската фирма „Иком” ООД и финландската „Trapeze Finland Oy” с регистрация в гр. Йоенсуу.

Единствената благоевградска фирма, подала документи за участие в поръчката, е „Елкомплект- 2004” ЕООД на Георги Василев, който се бори по втората позиция да проектира и монтира информационните табла по спирките. Конкуренти са му столичните дружества „Сиском Инженеринг” АД , представлявано от Мартин Димитров, и „Новател” ЕООД на регистрираното в Будапеща акционерно дружество Магияр Телеком Телекомюникейшънс Пи Ел Си.

Ценовите оферти ще се отворят след преглед на документите на всички фирми участници и произнасяне на комисията дали отговарят на условията на възложителя или подлежат на отстраняване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *