13-годишен почина от свръхдоза, прекалил с набиращия популярност коктейл „Перник“

13-годишен хлапак от старозагорския ромски квартал Лозенец е бил приет в изключително тежко състояние след употреба на синтетичен наркотик в местната болница.

Момчето е било прието около 16,00 часа на 27 август, въпреки усилията на лекарите малко по-късно е настъпил летален изход.

По първоначални данни приетият наркотик е от набиращия скорост заради ниската си цена коктейл „Перник“, който е смесица от метаамфетамина “Пико“ и добавки като пудра захар, брашно и нестърган тебешир.

За пръв път „Перник“ беше засечен през 2018 година в дилъри, обслужващи новозагорския квартал „Шести“, още тогава стана ясно, че той ще се разпространява сред най-бедните слоеве поради цената от 8-10 лв за доза при 20 лв за „Пико“.

От Районна прокуратура Стара Загора потвърдиха за трагичния инцидент, образувано е предварително производство за убийство по непредпазливост. Момчето е живеело с по-големия си брат, който е също непълнолетен. И двамата са били наркозависими, между тях е имало изострени взаимоотношения, които в четвъртък стигнали до сбиване.

По-големият е нанесъл само един удар на братчето си, час по-късно хлапето е изпаднало в безсъзнание и е било откарано в спешното приемно отделение, където е починало.

При направената аутопсия не са установени следи от травматично увреждане, изпратени са били изследвания за наркотици в Института по криминология при МВР, очакват се резултатите. Предприета е акция за установяване на дилърите, от които жертвата се е сдобила с наркотика, за който само се предполага че е от вида „Перник“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *