15 дупничани останаха в Рим, не искат да се връщат

Бригада от 15 дупничани остават на работа в Рим и не желаят да се връщат по домовете си. Ето какво съобщава за в. „Струма” техният бригадир инж. Веселин Божков от дупнишкото село Крайници:

“В Рим има само 20 случая на заразени с коронавирус. Пандемията е далеч от нас, но въпреки това има въведен режим на движение на хора и автомобили. Нашата бригада почиства сгради, разрушени от новоднение или пожар. Работата ни е неотложна и ни дадоха документ от фирмата, който ни позволява да пътуваме от квартирите до работните си места. Нямаме намерение да се връщаме в България. Ще стоим тук, докато има работа, а и да не стресираме близки и приятели в България.

Рим е пуст, въпреки че няма масово заболели от коварния вирус. Няма хора по плажовете и улиците на Вечния град. Кафенета и ресторанти са отворени, но няма клиенти, страхуват се”, заяви инж. В. Божков.

Бригадата е на работа в Рим от няколко месеца преди да се разрази епидемията от коронавирус. Те са осведомени какво става в община Дупница, а и в България като цяло. На ден по няколко пъти се чуват по телефона или по скайп с близките си, не губят връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *