16 души са арестувани при спецакцията в Гоце Делчев

При специализираната полицейска акция в района на Гоце Делчев са заловени 16 души заради незаконна дейност. Това потвърди главният секретар на МВР Ивайло Иванов. „Основното, с което се занимават, е наркоразпространение, лихварство и търговия с акцизни стоки“, обясни още Иванов.

Главният прокурор Иван Гешев също присъстваше на операцията, за да проследи развитието ѝ. Иванов и обвинител №1 още веднъж припомниха амбицията си за осезаемо свиване на престъпния контингент в малките населени места до края на годината.

Трябва да се прекъсне връзката между олигарси, политици и съдебна власт, защото всички са невинни, тъй като нямат присъди, заяви преди минути главният прокурор Иван Гешев в Гоце Делчев.

Докато не се прекъсне връзката между олигарси, политици и съдебна власт, няма да се оправим. Продължавайте да канонизирате Божков, Бобоков, Миньо Стайков, Арабаджиеви, защото всички са невинни, защото няма присъда. Това заяви главният прокурор Иван Гешев в Гоце Делчев, предаде Нова тв. В затворът е пълно с невинни, ако искате ги защитавайте тези хора. Но те се канониозират не защото тези хора са невинни, а защото си плащат.

Той коментира и случая със задържан за тероризъм 20-годишен младеж. „Този случай е чувствителен, защото е свързан с националната сигурност. Става въпрос за един млад човек, вербуван от баща си, който е военен ръководител в Сирия. Няма данни за извършени престъпления на територията на страната. Но това е въпрос, които представлява престъпление по смисъла на българското законодателство“, обясни Гешев и допълни, че повече информация ще е предоставена от наблюдаващите прокурори.

По повод информацията, че журналистът Иво Никодимов е бил заплашван след излъчен репортаж за Бобокови, Гешев посочи, че ако има данни за извършено престъпление, прокуратурата ще се самосезира и ще има досъдебно производство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *