200 души от карантинирания квартал в Кюстендил отиват на черешобер

200 души от блокирания ромският квартал „Изток“ заради коронавируса ще идат на черешобер днес. „Създали сме организация, така че хората да могат да осъществят своето право на труд. Организирали сме контролно-пропусквателни пунктове, през които трябва да преминат желаещите да отидат на работа. Молбата ми е всички да спазват противоепидемичните мерки. Всичко в квартала е спокойно“, твърди пред БНТ областният управител на Кюстендил Виктор Янев.

Новите случаи за последното денонощие са 14. Надяваме се, че случаите прогресивно ще намаляват, за да може да отпадне пропусквателния режим, каза още той.

Мерките са сурови, смята пък жител на квартала. Не виждам логика да има толкова силни и драконовски мерки при положение, че под 1% са заразени с коронавирус, каза Петър Игов. Мерките в квартала ще действат до 30 юни. От миналия вторник многохилядния квартал е под блокада.

Масова дезинфекция ще има във всички обществени сгради, след като бяха установени трима болни от общинската администрация в Сунгурларе. Вчера бяха изследвали 50 души. Спрямо резултатите ще се реши още колко хора ще се тества. Детските градини и училищата са затворени. След излизането на резултатите, ще се прецени как ще се процедира.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *