22 фирми поискаха да им опростят наемите в Дупница

22 са заявленията, които са подадени в Община Дупница от фирми за освобождаване от наеми за определен период от време предвид мерките с извънредната ситуация в България срещу разпространението на коронавируса.

Повече от 250 са търговците, които са в различни договорни отношения с Общината и с общинските предприятия, които могат да се възползват от приспадане на наемите за определен период от време. Подаването става както в деловoдството на Община Дупница, така и по мейла на администрацията. За улеснение на фирмите, ще бъде публикувана готова бланка на сайта на Община Дупница. Обектите, подадени за освобождаване от наем се проверяват от служителите в „Търговски отдел“.

Междувременно служители от „Строителния отдел“ на администрацията започнаха монтирането на заграждения на кооперативния пазар в града, съгласно заповедта на здравния министър и предписанията на РЗИ. Площта ще бъде заградена и установен пропусквателен режим с еднопосочно движение за клиентите. Поставена е маркировка за улеснение на гражданите, за да няма струпване от хора по масите, като служители ще се грижат за реда по време на съботния пазарен ден. В събота след 8 часа сутринта пазарът ще приема търговците и той ще работи до 19 часа, обявиха още от пресцентъра на Общината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *