2500 маски раздава евродепутатът Андрей Новаков в Пиринско

Общо 2 500 предпазни маски срещу разпространение на вируса COVID-19 ще раздадат евродепутатът и областен координатор на ГЕРБ-Благоевград Андрей Новаков, заедно с народните представители Даниела Савеклиева и Георги Динев и младежи от местните партийни организации.

Предпазните средства ще бъдат разпространени сред жителите на Благоевград, Петрич, Сандански и Гоце Делчев.

Маските са изработени по инициатива на Андрей Новаков и ще бъдат раздадени напълно безплатно на всички желаещи до края на седмицата. Акцията започва в Благоевград в събота, 19 декември, в 10 часа. Андрей Новаков, Даниела Савеклиева и представители на МГЕРБ-Благоевград ще раздават предпазни средства в района на пазара в Благоевград.

По-късно в същия ден инициативата ще се пренесе и в Петрич от 13 часа в района на пазара при ул. „Тома Митов”. Там ще се присъедини и народният представител от ГЕРБ Георги Динев заедно с младежи от съсловната организация.

Предстои да бъдат обявени дати за разпространение на безплатни защитни средства в Сандански и Гоце Делчев.

„Важно е да носим маска като начин за предпазване, но преди всичко като грижа и пример за правилно поведение към хората, които са важни за нас,“ коментира Андрей Новаков. Той добави, че първоначалният брой от 2 500 маски е за покриване на най-спешната нужда от предпазни средства за хората в областта.

Предвижда се в следващите седмици и месеци да бъдат произведени допълнителни бройки от предпазните средства, които да се дават безплатно в помощ на жителите на Благоевградска област.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *