27-годишен храм в село Крупник посрещна миряни за Свети Дух

27-годишен храм в село Крупник посрещна миряни за Свети Дух

В навечерието на един от големите празници за община Симитли – Свети Дух, 27-годишен храм в село Крупник, носещ името „Света Троица“, отвори врати за жители и гости на населеното място.

По повод предстоящия празник бе отслужена празнична света литургия, след което бе осветен и раздаден вкусен курбан за всички, които в неделния ден решиха в аванс да отбележат празника при прекрасния храм край село Крупник.

Свещ за здраве в параклиса запали и кметът на Община Симитли Апостол Апостолов, който никога не пропуска празника в живописното място.

Там бе и кметът на село Крупник Иванка Чакалска, която също запали свещица за здраве и се помоли за благоденствието на всички жители на селото. Двамата поздравиха празнуващите жители и гости на село Крупник и споделиха обяд с тях.

Параклисът „Света Троица“ е построен през далечната 1995 година с дарения на жителите на Крупник. От тогава, вече 27 години, винаги отваря вратите си за празника Свети Дух.

Възрастните крупничани разказват, че някога на мястото на днешния параклис е имало турска джамия, както и минерални извори, затова и до днес местните наричат мястото, където се издига параклиса – „турското“.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.