3 дни красив празник на талантите в парка на Разлог

Над сто деца показаха своите таланти и умения в три поредни дни в парка на град Разлог. Изявите бяха част от инициативата на Народно читалище „15.IX.1903-1909г.“ – „Репетиция на открито“.

В събитията се включиха малчуганите, които посещават различните курсове и школи в читалището. С тази изява на открито организаторите показаха как минават репетициите в залите, как се създават навици и умения у децата да се адаптират към различни от традиционните условия на подготовка и обучение. В първия ден на сцената в парка проведоха своите репетиции бъдещите музиканти от Школата по китара, с преподавател Георги Качорин. Школата стартира дейноста си преди 1 година, но вече може да се похвали с над 15 ентусиазирани момичета и момчета с разностранни музикални интереси.

Драматизация на детската приказка „Аптека в гората“ представиха малките актьори от Детското театрално студио, с ръководители Росица Тумбева и Иван Мишков. Костюмите за пиесата бяха любезно предоставени от Дирекция „Национален парк Пирин“ и благодарение на тях и на голямото желание и старание на децата се получи един истински театрален празник.

След това зрителите в парка на Разлог станаха свидетели на емоционална и красива репетиция на бъдещите балерини от Школата по балет, с рководител Гергана Лазарова, и на Танцов клуб „Силвана денс“, с ръководител Силвана Ханджийска.

В последния ден от инициативата репетиция на открито направиха Детска група за народно пеене „Мехомиичета“ и Детски танцов състав „Разложанче“. Ръководителите им Мариана Манолева и Данаил Атанасов са ревностно ангажирани с изучаване и съхраняване на фолклорните песни и танци на Разложката котловина и много успешно пренасят знанията и страстта си на малките възпитаници.

Екипът на читалищната библиотека беше подготвил за децата въпроси, свързани с книгите, музиката, танците и местните традиции. Отговорилите на въпросите получиха като награда балони и едногодишен читателски абонамент за библиотеката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *