3 зодии най-много патят от ретроградния Меркурий

Вторият ретрограден Меркурий за годината е вече в ход. Опасният астрологичен период ще продължи от 18 юни до 12 юли и ще внесе хаос в транспорта, търговията, комуникациите и личните отношения, обществения живот, пише „Монитор“.

Ефектът сега ще се усили като през мегафон заради слънчевото затъмнение на 21 юни, което ще се случи в същия знак на ретроградността – Рак.

Първата планета ще плува на обратно по хоризонта в чувствителния знак Рак. Той е с водна природа, поради което хората ще станат по-сензитивни, раними и лесно обидчиви.

Очаква се ураган от емоции. Освен това във фокуса ни да попаднат „лунни теми“ като семейство, сигурност, изхранване, грижа, майчинство, а в обществен план – народната любов.

Очаква се кардиналните знаци Овен, Рак, Везни и Козирог да почувстват най-силно въздействието ретроградността. В същото време другите водни знаци Скорпион и Риби ще го усетят по леко.

Другите дежурни заподозрени, които обикновено търпят несгоди, като бурни промени, инциденти или скандали са знаците под управлението на първата планета – Близнаци и Дева (или хора с асцендент с тези знаци).

Съвети

Ретроградност се нарича периодът, в който първата планета обръща своя ход и тръгва обратно на видимото си движение по хоризонта. Тези дни не са благоприятни за сключване на важни договори (включително и брачни), за покупка на битова и офис техника, за покупка на автомобил и други големи капиталовложения.

Астролози съветват да бъдем внимателни за документацията и личната си информация.

Възможни са кражба или загуба на лични документи, ключове, пътнически багаж, куриерски и пощенски пратки, повреда или други проблеми с автомобила, проблеми с транспортни или друг вид билети, повреда в телефона или компютъра, хакерски атаки и т.н.

Дори хората, която не вярват в астрологията, са склонни да станат по-малко скептици заради различен тип обърквания в личния живот или работата им. Все още няма единно рационално обяснение защо ретроградният Меркурий влияе толкова на живота ни.

Една теория гласи, че планетата е бърза, енергията й се насочва от слънцето много фокусирано и така електромагнетизмът й достига до Земята. Счита се, че обратният ход на първата планета влияе на мозъчни центрове, отговарящи за нашата интелигентност, ориентация, сръчност.

Ето защо хората стават по-разсеяни, по-често допускат грешки в писане, общуване, спорт, работа, особено ако се изисква някакъв алгоритъм и проява на сръчност. . Наблюдения на хиляди години са показали още, че Меркурий отговаря за сфери като комуникация, търговия, технологии и кратки пътувания – всичко, на което разчитаме в ежедневния си живот.

Доста бижутери точно сега, например, избягват да обработват скъпи диаманти, тъй като са установили че при Ретро Меркурий объркванията са доста по-чести от обичайното.

Катастрофи

В сферата на транспорта изобилстват зрелищни катастрофи, задръствания. Меркурий се свързва още с младите хора, заради което родителите трябва да бъдат особено бдителни за сигурността на децата си.

Бог Меркурий в миналото е рисуван с лечителски Кадуцей. Ето защо той има отношения към медицината и диагнозите. Там освен обърквания или бум на зарази може да се очакват и някакви стачки, недоволства заради натрупани проблеми в сектора.

Специалистът

Астрологът Марги Паскалева коментира, че Ретроградният Меркурий ще бъде подсилен от Слънчевото затъмнение на 21 юни, което ще се случи именно в знака Рак.

„В самото затъмнение Марс и Нептун са все още в Риби, Марс е в 26 градус и по орбис образува квадратура със затъмнението. Така че този съвпад касае много инфекциите и психическото състояние на хората”, предупреждава топастроложката.

Стари приятели

При ретрограден Меркурий човек може да се върне към всичко старо недовършено – книга, картина, дипломна работа и всичко друго, свързано с придобиване на знания и умения, започнато на по-ранен етап.

Периодът е благоприятен още за анализ на минали действия и събития, връщанe на стари заеми. Обикновено срещаме и стари приятели, съученици или бивши колеги.

Така че, ретроградният Меркурий си има и положителните страни. Според астрологията само хората, които са родените с ретрограден Меркурий в хороскопа си, ще се чувстват в „свои води“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *