3-секундно упражнение на японски лекар спира болката в гърба

Няма човек, който да не е усещал болка в гърба. Особено в днешно време, когато водим заседнал начин на живот. Проф. Ко Мацудайра – служител на медицинския център в Токийския университет, посочи прост начин да се отървете от болката в долната част на гърба.

Специалистът съветва редовно да практикувате прости упражнения, ако периодично чувствате дискомфорт в долната част на гърба. В този случай упражненията трябва да се изпълняват поне десет пъти на ден.

За профилактика на неразположенията е достатъчен един или два пъти на ден. Първо трябва да се изправите и да поставите краката си успоредно един на друг на разстояние малко по-широко от раменете. Ръцете трябва да бъдат фиксирани върху тялото, като е нужно да ги поставите малко над задните части и при издишване леко да се наведете назад. В това положение трябва да останете три секунди. И след това плавно се върнете в изходна позиция. Ако след упражнението болката не отшумява и периодично е придружена от изтръпване в краката, тогава се консултирайте с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *