30 дка лозя край Сандански превърнати в сметище от камионите за боклука

30 дка лозя край Сандански превърнати в сметище от камионите за боклука

Близо 30 декара лозя в местността Могилата край Сандански са превърнати в сметище. За това сигнализираха собственици на лозови масиви, които се намират близо депото за твърди битови отпадъци. „Засегнати са 10-ина масиви, а причината е, че сметоизвозващата машина не покрива боклука с брезент и той се разлита по целия маршрут от Сандански до сметището”, сигнализираха в редакцията на „Струма” представители на засегнатите фамилии Льондови, Алексиеви, Петрови и Гергиеви.

„От няколко дни започнахме да кроим лозята, а гледката е леко казано нелицеприятна” , каза Ангел Льондов, собственик на 3 декара лозя в засегнатия район. Преди дни отидох на лозето, за да започна с резитбата. Стана ми много мъчно, че найлонови торби и всякакъв боклук се е разнесъл из лозята. Не съм аз само потърпевш, а и моите съседи и даже по-надолу към местността Ушите.

Вчера цял ден чаках, за да снимам камиона, който извозва отпадъците, но не успях. Сигурно боклукът се извозва рано сутрин. Предоставям на вас снимките, които ще изпратя и до управителя на общинско дружество “Стройкомтранс”, до Общинския съвет и кмета на общината с искане за спешно почистване на масивите ни от този боклук. Това няма да се случва, ако покриват боклука в камионите с брезент, за да не се разнася по цялото трасе. За късмет лозята още не са разцъфнали, за да не се пречи при цъфтежа”, заяви А. Льондов и допълни, че търсят помощ от местната власт, за да не отиде целият им труд през настоящата година на вятъра.

„Тревата не е избуяла, но найлонови торби, пластмасови бутилки и други отпадъци са покрили целия лозов масив”, заяви санданчанинът. Лозовите масиви в местността Могилата са осеяни с найлонови торби, пластмасови бутилки и други отпадъци от камионите по чистотата

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *