30 души са се прибрали от Нидерландия в Хасковско насред пандемията

30 наши сънародници са се прибрали в хасковското село Брягово с полет от Нидерландия. Сред тях има две жени, които още там са дали положителни проби за коронавирус. Това съобщи в ефира на Нова телевизия кметът на селото Делчо Митев.

,,От съпруга на едната жена научих, че тя е тръгнала от Нидерландия и то с позитивен резултат. В този момент и двете жени са изолирани и нямат досег с външни хора. Вчера дойде екип на РЗИ и също им взе проби и сега чакаме резултатите. Иначе и двете се чувстват добре и нямат оплаквания“, сподели още кметът на Брягово.

По думите му двете жени обяснили, че били принудени да се приберат у нас, тъй като нещата в Нидерландия ставали прекалено бавно заради езиковата бариера, тъй като нито една от двете не знаела холандски, а да търсят преводач щяло да отнеме доста време.

,,Двете са работили по оранжерии и цветни градини, т.е. “черна“ работа. Въпреки това няма драма в селото заради прибирането на тези 30-ина души в последните седмици, но се усеща леко притеснение заради възможно пламване на заразата“, допълни Делчо Митев и призна, че понякога засича такива, които нарушават карантината и излизат навън, за да се поразходят.

,,В такива случаи веднага пускам сигнал до полицията“, увери кметът и добави, че днес в селото трябва да се върне още едно семейство от Нидерландия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *